Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 09:36 - ТУРСКА ПАНОРАМА
Автор: silviavitanovaarsova Категория: Туризъм   
Прочетен: 1421 Коментари: 0 Гласове:
0



ТУРСКА ПАНОРАМА

Дати и цени:
  850 лв.

13 дни / 10 нощувки
транспорт: Автобус  

ТУРСКА ПАНОРАМА

 

1 ДЕН Отпътуване от София в 21.00 ч. от Международна автогара „Сердика” ( бивш „Трафик Маркет”) за Истанбул.  Нощен преход.

 

2 ДЕН Пристигане сутринта в Истанбул. Панорамна обиколка с автобус и пеша до центъра на старата европейска част на града с площад „Султанахмед”, мостът „Ататюрк” над Златния рог, площад „Таксим” – любимо място на турската младеж и интелигенция в новата европейска част на Истанбул, кварталът „Ортакьой” с многобройни ресторанти и нощни барове, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора. Разходка с корабче по Босфора – по желание срещу доплащане.  Вечеря пожелание в рибен ресторант (срещу доп. заплащане) Нощувка в Истанбул.

 

3 ДЕН Закуска. Отпътуване за Анкара – около обяд пристигане. Разглеждане на Анкара - столицата на съвременна Турция, която се намира в сърцето на обширното Анадолско плато, в полите на планинската верига Elma Dagi и е стратегическо място, на което се пресичат редица важни пътища. Пешеходна разходка в историческия център: Цитаделата, издигаща се над града и призната за негов символ, мавзолея на Ататюрк - Сградата е един от най-красивите примери за съвременната турска архитектура. Ще видите восъчната фигура на Мустафа Кемал и панорама пресъздаваща битките му, а тленните му останки са положени в криптата, която се намира под паметника му. В крилата на Мавзолея се съхраняват редица документи и предмети /колите и яхтата/ от живота и дейността на великия турски президент. Завършен е през1953г.;       Вечеря. Нощувка в Анкара.

 

4 ДЕН Закуска Разглеждане на Кападокия - Кападокия е област разположена в Централна Анадола ( 20000 кв. км.). Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Планината, която се намира над областта някога е била активен вулкан. При изригването му тонове лава са образували множество пещери, плата и кули. Под действието на водата и въздуха те са придобили причудливи форми. Чудесно съчетание на природна красота и културно богатство. Тук ще видите местата, на които е сниман известния турски сериал „Перла”. Посещение на Невшехир – най – големият град в района, посещение на Юргюп – най – старото селище в района. Посещение на градчето Аванос с традиционна грънчарска фабрика . Настаняване в хотел в района на Кападокия.    Вечеря. Нощувка в района на Кападокия.

 

5 ДЕН Закуска. Посещение на Музея на открито в Гьореме (Областта Гьореме е била населявана още от древни времена, в близкото минaло там са живяли Християни. На територията на музеяв Гьореме, може да се види единствената запазила се до днес църква от този период - Тъмната църква. Посещение на Долината Зелве (Близо до Зелве, в района Пашабаа, можете да се насладите на долината наречена Долината на Приказните комини или Peri Bacalari. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна). Посещение на Подземния град Саратлъ (градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите). Вечеря. Вечерта по желание срещу допълнително заплащане посещение на Спектакъла на Дервишите. Нощувка в района на Кападокия.

 

6 ДЕН Закуска. Около обяд отпътуване за Анталия. Вечеря и нощувка в Анталия.

7 ДЕН Закуска. Възможност за плаж. Вечеря и нощувка в Анталия.

8 ДЕН Закуска. Възможност за плаж. Вечеря и нощувка в Анталия.

9 ДЕН Закуска. Около обяд отпътуване за Мармарис с отбиване за 12 часа във Фетие. Вечерта пристигане в Мармарис. Вечеря и нощувка в Мармарис.

10 ДЕН Закуска.  Плаж. Рано следобяд отпътуване за Кушадасъ. Пристигане вечерта, вечеря и нощувка в Кушадасъ.

11 ДЕН Закуска. Възможност за екскурзия до Ефес – по желание /срещу доплащане./ или плаж. Вечеря и нощувка в Кушадасъ.

12 ДЕН Закуска. Свободен ден в Кушадасъ с възможност за екскурзия. Вечерта отпътуване за България. Нощен преход.

13 ДЕН Около обяд пристигане в България.


 

ДАТИ:

20.09 – 02.10.2011

 

ЦЕНАТА 850 лева ВКЛЮЧВА:

- 10 нощувки + 10 закуски + 9 вечери ( 1 – Истанбул, 1 – Анкара, 2 – Кападокия, 3- Анталия, 1 – Мармарис, 2 - Кушадасъ)

- транспортни разходи и транспорт с автобус три звезди

- екскурзоводско обслужване - местени екскурзоводи.

- водач от Валери 90

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- входни такси и билети за музеи: ( двореца "Топ Капъ" (около 20 TL), музея "Св.

София" (около 20TL), двореца "Долмабахче" (около 20 TL),

- вечеря в известното атракционно заведение "Ориент Хаус" – 35 евро;

-разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.)

- екскурзия „Нощен Истанбул” при минимум 20 туристи: 5 евро

-вечеря в рибен ресторант в квартал „Кумкапъ” при минимум 15 туристи: 25 евро

- Спектакъла на Дервишите

- Полет с балон над Кападокия – около 150 евро




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: silviavitanovaarsova
Категория: Туризъм
Прочетен: 14465
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930